9 Nisan 2013 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Malzemeler
750 gr taze fasulye
3 adet domates
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tane küp şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Su

Hazırlanışı ve Yapılışı
Taze fasulyeleri alıp ayıklayın ve doğrayın yıkayıp süzgeçe alın ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın soğanlarıda yemeklik doğrayın tencereyi ocağa alın ve yağı ekleyin soğanı koyup kavurun domatesleri içine atıp salçayıda ekleyin tuzunuda atın şekeride atın taze fasulyeleride koyup 7-8 dakika kavurun ve üzerine 2 bardak sıcak su ilave edin yemek kaynamaya başaldığı zaman altını kısıp kapağınıda kapatın ve fasulyeler pişene kadar pişirin piştikten sonra servis tabaklarına koyup servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder