5 Nisan 2013 Cuma

Sigara Böreği Tarifi

Sigara Böreği Tarifi 
Malzemeler
4 adet taze böreklik yufka
250 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Öncelikle yufkaları açıp üst üste koyun ve önce dörde daha sonra bu kesitiğiniz dört parçayı tekrar dörde bölün bu sayede bir yufkadan 12 parça böreklik yufka çıkmış oldu. Lor peynirini bir tabağa alın ve maydanozu ayıklayıp yıkayın ince nce doğrayın ve lor peyniri ile karıştırın. Yufkanın geniş kısmına hazırladığınız harçtan koyup ince ucuna doğru sarmaya başlayın tüm yufkaları aynı şekilde yapın ve uçlarının kalkmaması için bir kasede ıslatıp yapıştırıp tabağa alın tüm yufkaları aynı şekilde doldurup sarın ve ucunu ıslatıp yapıştırın. Kızartma tavanıza sıvıyağı alıp altını açın yağ ısındığı zaman börekleri içine atıp kızartmaya başlayın kızaran börekleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın bütün börekleri pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder