12 Nisan 2013 Cuma

Tavuklu Pilaki Yemeği

Tavuklu Pilaki Yemeği:
Malzemeleri
1 adet orta boy tavuk
4 adet patates
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarımsak veya soğan
 Yapılışı ve Hazırlanması: 
İlk önce tavuğu güzelce yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırınız. Patatesleri soyduktan sonra yatay şekilde orta kalınlıklarda doğrayınız. Yeşil biberi içini temizledikten sonra dört eşit parçaya ayırınız. Sarımsakları soyunuz ve ikiye bölünüz. Domatesleri orta kalınlıklarda doğrayınız. Fırın tepsinizin içerisine ilk önce patatesleri diziniz. Üzerine parçalamış olduğunuz tavukları yerleştiriniz ve bu şekilde bir patates bir tavuk şeklinde diziniz. Dizme işleminiz bittiği zaman üzerine hazırlamış olduğunuz domatesleri , biberi ve sarımsakları yerleştirdikten sonra  ayrı bir kasede hazırlamak için salçalı su hazırlayınız ve karabiberi , sıvı yağı  bu karışımın içerisine eklemeyi unutmayınız. Arzu eden olursa sarımsak yerine soğan da koyabilirler. Karışımı yemeğinizin üzerine dökünüz.  Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz . Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder