Tavuklu Pilaki Yemeği:
Malzemeleri
4 adet patates
4 adet yeşil biber
4 adet domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
1 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarımsak veya soğan
Yapılışı ve Hazırlanması:
İlk
önce tavuğu güzelce yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırınız.
Patatesleri soyduktan sonra yatay şekilde orta kalınlıklarda doğrayınız.
Yeşil biberi içini temizledikten sonra dört eşit parçaya ayırınız.
Sarımsakları soyunuz ve ikiye bölünüz. Domatesleri orta kalınlıklarda
doğrayınız. Fırın tepsinizin içerisine ilk önce patatesleri diziniz.
Üzerine parçalamış olduğunuz tavukları yerleştiriniz ve bu şekilde bir
patates bir tavuk şeklinde diziniz. Dizme işleminiz bittiği zaman
üzerine hazırlamış olduğunuz domatesleri , biberi ve sarımsakları
yerleştirdikten sonra ayrı bir kasede hazırlamak için salçalı su
hazırlayınız ve karabiberi , sıvı yağı bu karışımın içerisine eklemeyi
unutmayınız. Arzu eden olursa sarımsak yerine soğan da koyabilirler.
Karışımı yemeğinizin üzerine dökünüz. Önceden ısıtılmış fırında 30
dakika pişiriniz . Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder