6 Nisan 2013 Cumartesi

Fıstıklı Baklava Tarifi

Fıstıklı Baklava Tarifi

Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı silik tuz
2 su bardağı su
500 gr nişasta
400 gr margarin yada tereyağı
1 kilo şeker
300 gr dövülmüş antep fıstığı
1 litre su
1/2 limon 
Yapılışı ve Hazırlanışı
Unu alıp geniş bir kapta boşaltın sonra içine tuzu atın ve unun ortasını havuz yapıp yumurtaları kırın ve suyu ekleyin hamuru yoğurmaya başlayın sert bir hamur olması gerekli un eksik gelir ise tekrar un ilave edin ve yoğurun üstüne nemli temiz bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin dinlenen hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve nişasta ile tava büyüklüğünde bezeler açın üst üste dizer ikende her katın arasına nişasta atın ve 8 tane olduğu zaman kenara alın 3 adet 8li yufka açın ve 6 adet yufkayıda açıp aralarına nişasta serpin yağladığınız tepsiyi alın yanınıza ve ilk 8li yufkayı açın tepsi büyüklüğünde ilk katı yerleştirin tepsinin altına ve ikinci 8li katı açıp döşeyin ve üzerine dövülmüş antep fıstığını serpin her yeri fıstık ile kaplayın ve ikinci 8'li bezeyi açın ve bunuda tepsinin üzerine koyun son olarak 6lı yufkayı oklava ile açıp en üst kata koyun ve eliniz ile hafif baskı yapın ve bıçak alıp baklavınızı dilimlemeye başlayın tereyağını tavada eritip baklavanın her yerine eşit şekilde döküp önceden ısıttığınız fırında pişirmeye başlayın pişen baklavayı fırından çıkartıp soğutun ve tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatmaya başlayın limon suyunuda döküp kaynayıncaya kadar karıştırın ve şire kıvamı aldığı zaman soğuk olan baklavanın üzerine sıcak şerbeti döküp suyunu çektikten sonra soğuk olarak servis edin isterseniz üzerinede dövülmüş antep fıstığı atıp süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder