Fıstıklı Baklava Tarifi
Malzemeler
1 kilo baklavalık un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı silik tuz
2 su bardağı su
500 gr nişasta
400 gr margarin yada tereyağı
1 kilo şeker
300 gr dövülmüş antep fıstığı
1 litre su
1/2 limon
Yapılışı ve Hazırlanışı
Unu alıp geniş bir kapta
boşaltın sonra içine tuzu atın ve unun ortasını havuz yapıp yumurtaları
kırın ve suyu ekleyin hamuru yoğurmaya başlayın sert bir hamur olması
gerekli un eksik gelir ise tekrar un ilave edin ve yoğurun üstüne nemli
temiz bir bez örtüp 30 dakika dinlendirin dinlenen hamurlardan ceviz
büyüklüğünde parçalar kopartın ve nişasta ile tava büyüklüğünde bezeler
açın üst üste dizer ikende her katın arasına nişasta atın ve 8 tane
olduğu zaman kenara alın 3 adet 8li yufka açın ve 6 adet yufkayıda açıp
aralarına nişasta serpin yağladığınız tepsiyi alın yanınıza ve ilk 8li
yufkayı açın tepsi büyüklüğünde ilk katı yerleştirin tepsinin altına ve
ikinci 8li katı açıp döşeyin ve üzerine dövülmüş antep fıstığını serpin
her yeri fıstık ile kaplayın ve ikinci 8'li bezeyi açın ve bunuda
tepsinin üzerine koyun son olarak 6lı yufkayı oklava ile açıp en üst
kata koyun ve eliniz ile hafif baskı yapın ve bıçak alıp baklavınızı
dilimlemeye başlayın tereyağını tavada eritip baklavanın her yerine eşit
şekilde döküp önceden ısıttığınız fırında pişirmeye başlayın pişen
baklavayı fırından çıkartıp soğutun ve tencereye şekeri ve suyu koyup
kaynatmaya başlayın limon suyunuda döküp kaynayıncaya kadar karıştırın
ve şire kıvamı aldığı zaman soğuk olan baklavanın üzerine sıcak şerbeti
döküp suyunu çektikten sonra soğuk olarak servis edin isterseniz
üzerinede dövülmüş antep fıstığı atıp süsleyebilirsiniz.
Yemek Kategorileri
- Balık Yemekleri
- Börek Tarifleri
- Çorba Tarifleri
- Deniz Ürünleri
- Dolma Sarma Tarifleri
- Etli Yemek Tarifleri
- Hamur İşleri
- Kebap Tarifleri
- Kek Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pasta Tarifleri
- Patates Yemekleri
- Patlıcan Yemekleri
- Poğaça Tarifleri
- Pudink Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Zeytinyağlı Yemekler
Son Eklenen Tarifler
-
▼
2013
(70)
-
▼
Nisan
(56)
- Ekşili Nohutlu Sulu Köfte
- Yoğurtlu Tavuk Çorbası
- Tavuklu Pilaki Yemeği
- Karnı Yarık Tarifi
- Terbiyeli Paça Çorbası
- Zeytinyağlı Börülce Tarifi
- Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
- Sebzeli Türlü Tarifi
- Keşkül Tarifi
- Aşure Tarifi
- Sütlaç Tarifi
- Tel Kadayıf Tarifi
- Patates Salatası Tarifi
- Cevizli Baklava Tarifi
- Fıstıklı Baklava Tarifi
- Künefe Tarifi
- Arpa Şehriye Çorbası
- Kabaklı Çorba Tarifi
- Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
- Dövme Çorbası Tarifi
- Fırında Levrek Tarifi
- Pötibörlü Pasta Tarifi
- Tavuk Göğsü Tarifi
- Kazandibi Tarifi
- Vanilyalı Puding Tarifi
- Supangle Tarifi
- Muska Böreği Tarifi
- Patlıcan Musakka Tarifi
- Sigara Böreği Tarifi
- Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
- Ağlayan Pasta Tarifi
- Köstebek Pasta Tarifi
- Kremalı Yaş Pasta Tarifi
- Jöleli Pasta Tarifi
- Simit Tarifi
- Tuzlu Kurabiye Tarifi
- Sade Açma Tarifi
- Zeytinli Açma Tarifi
- Sade Poğaça Tarifi
- İki Renkli Kek Tarifi
- İki Renkli Kurabiye Tarifi
- Elmalı Tart Tarifi
- Un Kurabiyesi Tarifi
- Tarçınlı Kurabiye Tarifi
- Patlıcanlı Tencere Kebabı
- Bamya Yemeği Tarifi
- Patates Köftesi Tarifi
- Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
- İmam Bayıldı Tarifi
- Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
- Mantarlı Köfte Tarifi
- Sebzeli Krep Tarifi
- Sebzeli Kiş Tarifi
- Soya Soslu Sebze Sote
- Sebze Graten Tarifi
- Soya Soslu Sebzeli Noodle Tarifi
-
▼
Nisan
(56)
6 Nisan 2013 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sizin Seçtikleriniz
-
İki Renkli Kek Tarifi Malzemeler 3 su bardağı un 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ...
-
Sade Poğaça Tarifi Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartmatozu Alabildiği kadar un 1 miktar tuz 1 adet yumurta...
-
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 100 gr margarin oda sıcaklığında erimiş 1 paket vanilya 1...
-
Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr margarin 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sirke 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı...
-
Sade Açma Tarifi Malzemeler 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı toz şeker 7 su bardağı ...
-
Ekşili Nohutlu Sulu Köfte Malzemeler: 250 Gram kıyma 500 Gram köftelik bulgur 2 Büyük bardak un 1 yemek kaşığı tuz 1 Tatl...
-
Cevizli Baklava Tarifi Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı süt 2 adet yumurta 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Alabi...
-
Kabaklı Çorba Tarifi Malzemeler 2 tane kabak 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvıyağ 4 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 2,5 su ba...
-
İki Renkli Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 paket margarin 2 tane yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su...
-
Köstebek Pasta Tarifi Malzemeler Yarım su bardağı süt 3 fincan toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 100 gr yumuşak margarin ...
0 yorum:
Yorum Gönder