4 Nisan 2013 Perşembe

Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma Tarifi 
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket margarin oda sıcaklığında
1 Kibrit kutusu kadar yaşmaya
1 çay bardağı şeker
2 yumurtanın akı (içine)
2 yumurtanın sarısı (üzerine)
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
Alabildiği kadar un

Hazırlanışı ve Yapılışı
Derin bir kabın içine ılık sütü, ılık olan suyu, zeytinyağını, mayayı, unu, şekeri ve son olarak yumurtanın akını koyup iyice yoğurmaya başlayın ve hamur haline getirin. Hazırladığınız açma hamurunu 3 parçaya bölün ve her bir parçaya yumuşak olan margarinden sürün sonra buzdolabında 1 saat bekletinen az 1 saat hanımlar. Buzdolabındaki hamurlardan iri parçalar yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle sıvı yağ yardımı ile açın ve üzerine zeytin ezmesi sürüp kapatın ve açma şekli verin. Yağladığınız fırın tepsisine dizip açmaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dk dinlendirin hanımlar. Önceden ısıttığınız fırında pişirin ve ılık olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder