5 Nisan 2013 Cuma

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta Tarifi
Malzemeler
Yarım su bardağı süt
3 fincan toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı kakao
3 adet muz
Alabildiği kadar un 
Kreması İçin
2 paket krem şanti
1 paket krema sertleştiricisi 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Pastanın ilk önce kekini yapalım yumurtayı ve şekeri beyazlayıncaya kadar iyice çırpın yada mikser ile karıştırın ve daha sonra sütü, kabartma tozunu oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini, kakaoyu ve yeterli miktarda unu ekleyerek iyice mikser ile çırpın yağlanmış olan yuvarlak ve yüksek olan kalıba harcı döküp 160 derecede ısıtılmış olan fırında keki pişirin ve soğuduktan sonra keki kalıbından çıkarın. Kekin kenarlarından 1 santim pay kalacak şekilde bir kaşık yardımı ile ortasını oymaya başlayın ve yanlara ve altına kesinlikle dokunmayın çıkan kekin parçalarını atmayın bir tabağa alıp eliniz ile parçalayıp ufalayın ve bekletin şimdi muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve havuz şekline getirdiğimiz kekin oyulan kısmını tamamen muzlar ile doldurun. Kremşantiyi bir kaseye alın içine krema sertleştiricisi ilave edip karıştırın şimdi hazırladığımız krem şantiyi muzların üzerine dökerek kubbe gibi yüksek tepe şeklini verin ufalayıp bir tabağa aldığımız kek kırıntıları alıp pastanın üzerine serpin şimdiköstebek pastamız hazırdır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder