4 Nisan 2013 Perşembe

Patlıcanlı Tencere Kebabı

Patlıcanlı Tencere Kebabı
Malzemeler
5 adet patlıcan
250 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
Yarın su bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 dal maydanoz
2 bardak su
Tuz , Karabiber ve kimyon
Yapılışı ve Hazırlanması
Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur. Tuzlu suda acısı gitmesi açısından 15 dk bekletiyoruz. Patlıcanları küp şekilde doğruyoruz ve kızgın bir tavada kızartıyoruz. aynı yağ içine soğanları ve kuşbaşı eti güzelce kavuruyoruz. Üzerine halka doğranmış sivri biber ekleniyor. Domates de eklendikten sonra katıyoruz. Tencereye patlıcanlar konulup hazırlamış olduğunuz sos eklenir üzerine tuz, karabiber, kimyon eklenip suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakııyoruz. 

0 yorum:

Yorum Gönder