Patlıcanlı Tencere Kebabı
Malzemeler
5 adet patlıcan
250 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
Yarın su bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
2 dal maydanoz
2 bardak su
Tuz , Karabiber ve kimyon
Yapılışı ve Hazırlanması
Patlıcanlar
alacalı bir şekilde soyulur. Tuzlu suda acısı gitmesi açısından 15 dk
bekletiyoruz. Patlıcanları küp şekilde doğruyoruz ve kızgın bir tavada
kızartıyoruz. aynı yağ içine soğanları ve kuşbaşı eti güzelce
kavuruyoruz. Üzerine halka doğranmış sivri biber ekleniyor. Domates de
eklendikten sonra katıyoruz. Tencereye patlıcanlar konulup hazırlamış
olduğunuz sos eklenir üzerine tuz, karabiber, kimyon eklenip suyunu da
ekledikten sonra pişmeye bırakııyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder