12 Nisan 2013 Cuma

Yoğurtlu Tavuk Çorbası

Yoğurtlu Tavuk Çorbası :
 Malzemeler
1 adet tavuk
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı kuru nane
5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz 
Yapılışı ve Hazırlanması: 
Tavuğu önceden yıkadıktan sonra bir tencere içerisinde iyice haşlayınız. Daha sonra elleriniz ile güzelce ufak küçük parçalar haline gelecek şekilde parçalayınız.  Ayrı bir tabakta unu , yumurtayı , karabiberi , yoğurdu çırpınız. Ayrı bir tencerenin içerisine yağı ve 1 bardak arpa şehriyeyi pembeleşinceye kadar  kızartınız ve üzerine haşladığınız tavuk suyunu dökünüz. Fazla kaynamadan bu tavuk suyunun içerisine hazırlanan yoğurtlu harcı ilave ederek hemen limon tuzunu ve tuzu ilave ediniz ve sürekli karıştırınız. Kaynamaya başladığı zaman parçalanan tavukları ve geriye kalan 1 bardak arpa şehriyeyi ilave ederek tekrar sürekli karıştırınız. Sonradan konulan arpa şehriye piştiği zaman üzerine kuru naneyi ilave ederek beş dakika daha kaynatınız.  Çorbanız hazır ve sıcak halde servis ediniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder