Yoğurtlu Tavuk Çorbası :
Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı kuru nane
5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı ve Hazırlanması:
Tavuğu
önceden yıkadıktan sonra bir tencere içerisinde iyice haşlayınız. Daha
sonra elleriniz ile güzelce ufak küçük parçalar haline gelecek şekilde
parçalayınız. Ayrı bir tabakta unu , yumurtayı , karabiberi , yoğurdu
çırpınız. Ayrı bir tencerenin içerisine yağı ve 1 bardak arpa şehriyeyi
pembeleşinceye kadar kızartınız ve üzerine haşladığınız tavuk suyunu
dökünüz. Fazla kaynamadan bu tavuk suyunun içerisine hazırlanan yoğurtlu
harcı ilave ederek hemen limon tuzunu ve tuzu ilave ediniz ve sürekli
karıştırınız. Kaynamaya başladığı zaman parçalanan tavukları ve geriye
kalan 1 bardak arpa şehriyeyi ilave ederek tekrar sürekli karıştırınız.
Sonradan konulan arpa şehriye piştiği zaman üzerine kuru naneyi ilave
ederek beş dakika daha kaynatınız. Çorbanız hazır ve sıcak halde servis
ediniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder