4 Nisan 2013 Perşembe

Bamya Yemeği Tarifi

Bamya Yemeği Tarifi

Yarım kilo bamya
1 adet soğan
2 adet domates
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı zeytin yağı
tuz ve karabiber

Yapılışı ve Hazırlanması
Bamya üzerindeki sert bölümü kesiyoruz. Tencereye küp şeklinde doğranmış olan soğan kavrulur yağ ve sarımsak eklenir. Kabuklarını doğruduğumuz domateslerde ilave edilerek 5 dk pişirilir. İki bardak sıcak su eklenerek 3 dk kadar kaynamasını bekliyoruz. Daha sonra bamyaları kaynayan suya katıp üzerine yarım limon ve tuz, karabiber eklenir. Yemeği çok fazla karıştırmadan bamya yumuşayıncaya kadar bekliyoruz. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder