İmam Bayıldı Tarifi
Malzemeleri
3 adet soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
Maydanoz
Yarım su bardağı zeytin yağı
Tuz ve Karabiber
Sıcak Su
Hazırlanışı ve Yapılışı
Patlıcanlar
alacalı şekilde soyulur. Tuzlu suda 15 dk acısı gidinceye kadar
bekletiyoruz. Ortaları delinerek kızgın yağda arkalı önlü bir şekilde
kızartıyoruz. Daha sonra kızartmış olduğumuz patlıcanları alıyoruz kalan
yağın içinde ilk olarak soğanları ve sarımsaklar konularak sotelenmeye
başlıyoruz. Halka halka doğranmış olan biberler biraz daha kavrulmaya
devam etmektedir. daha sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış olan
domatesler eklenmektedir. Yaklaşık olarak 5 dk kadar kavrulmaktadır. En
son olarak tuz ve karabiberde eklenerek altı kapatılır. Daha sonra
patlıcanların içine hazırlamış olduğunuz içi patlıcanlara dolduruyoruz.
,daha sonra patlıcanları geniş bir tencereye dizerek içine 1 su bardağı
kadar sıcak su ekleyerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Üzerine kıyılmış olan maydanozları ekliyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder