1 Nisan 2013 Pazartesi

İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi
Malzemeleri
5 adet orta boy patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
Maydanoz
Yarım su bardağı zeytin yağı
Tuz ve Karabiber
Sıcak Su
Hazırlanışı ve Yapılışı 
 Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur. Tuzlu suda 15 dk acısı gidinceye kadar bekletiyoruz. Ortaları delinerek kızgın yağda arkalı önlü bir şekilde kızartıyoruz. Daha sonra kızartmış olduğumuz patlıcanları alıyoruz kalan yağın içinde ilk olarak soğanları ve sarımsaklar konularak sotelenmeye başlıyoruz. Halka halka doğranmış olan biberler biraz daha kavrulmaya devam etmektedir. daha sonra kabukları soyulmuş ve doğranmış olan domatesler eklenmektedir. Yaklaşık olarak 5 dk kadar kavrulmaktadır. En son olarak tuz ve karabiberde eklenerek altı kapatılır. Daha sonra patlıcanların içine hazırlamış olduğunuz içi patlıcanlara dolduruyoruz. ,daha sonra patlıcanları geniş bir tencereye dizerek içine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Üzerine kıyılmış olan maydanozları ekliyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder