6 Nisan 2013 Cumartesi

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi
Malzemeler
500 gr çiğ tel kadayıf
3 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı su
300 gr dil peyniri
1/2 limon
2 su bardağı toz şeker 

Yapılışı ve Hazırlanışı
Tel kadayınızı bir kaç kez bıçak ile kesin ve içine oda sıcaklığında erimiş olan yada tavada ılık yaptığınız margarini ekleyip tepsi üzerine döküp karıştırın yağladığınız kadayıfları künefe yapacağınız kabaklara alın yada yassı tavaya alın yarısını üzerine kabağa yada tavanın üstüne dil peynirlerini dizip kalan kadayıflar ile üstünü kapatın ve eliniz ile hafif baskı yaparak sıkıştırın şerbetini hazırlamak için tencereye şekeri ve suyu alın limonu sıkıp karıştırın ve ocakta kaynatmaya başlayın şerbet kaynar iken sizde künefeleri fırında pişirin yada yassı tavada iki tarafınıda ters yüz ederek pişirin ve kaynattığınız şerbetten döküp dilimleyip yada künefe tabakları ile sıcak olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder