1 Nisan 2013 Pazartesi

Sebzeli Krep Tarifi

SEBZELİ KREP 
Malzemeler: 
Krep hamuru için:
3 bardak un
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
Az sıvı yağ
Yaklaşık 4 bardak süt  
İç harcı için:
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kabak
200 gr mantar
100 gr soya filizi
150 gr haşlanmış mısır tanesi
1 adet salatalık
200 gr kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz 
Kızartmak için:
2 yumurta
100 gr galeta unu 
Yapılışı ve Hazırlanması:
Krep hamuru içeriği boza kıvamında olacak şekilde çırpılır. Az yağlı teflon tavaya kepçe ile dökülerek krepler pişirilir. Tüm sebzeler küp küp doğranıp zeytinyağında kavrulur. Haşlanmış mısır taneleri ve soya filizi eklenir. Tuz ekilip hepsi karıştırılır. Kreplerin ortasına bu iç harç konur, üzerine bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilip bohça şeklinde katlanır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanıp kızartırılır ve servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder