5 Nisan 2013 Cuma

Sade Açma Tarifi

Sade Açma Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı toz şeker
7 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı düz tuz 
Üzeri için
Susam
1 tane yumurta sarısı 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Suyu ve sütü küçük bir tencerede ısıtın ki ılık olsun yoğurma kabınıza yada kasenizin içine ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin bayanlar. Sıvı yağı ve yumurtayı şekeri ve tuzuda ilave edip karışımı iyice karıştırıp homojen bir hale getiriniz. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru karıştırarak yoğurup hazırlayın unu eksik ise ilave edin ve hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun ki hamur kendini toparlasın. Un ekleme işlemi bittikten sonra 10 dakika daha yoğurmaya devam edin ve nemli bir bez ile üstünü kapatıp buzdolabında ortalama 1-2 saat dinledirin dinledirdiğiniz hamuru alıp açma şeklinde açıp eliniz ile şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin bu sizin fırınızın markasına göre değişkenlik yapabilir bu yüzden arada bir kontrol edin altı üstü kızardığı zaman fırını kapatıp ılık olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder