Malzemeleri
1.5 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 su bardağı zeytin yağı
2 tane domates
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı kimyon
1 su bardağı su
Hazırlanışı ve Yapılışı
Zeytin
yağlı dolma için ilk olarak içini hazırlıyoruz. Tencerenin içine biraz
zeytin yağı ekleyip içine doğranmış olan soğanları ekleyip kavuruyoruz.
Daha sonra pirinçleri ekleri ve dolmalık fıstık , kuru nane, tarçın,
solma baharı ve tuz ekliyoruz. Güzelce kavurduktan sonra altını
kapatıyoruz. Biberleri üstlerinden kesiyoruz. İçlerini doldurduktan
sonra domatesler ile üzerini kapatıyoruz. Daha sonra tencereye sırayla
diziyoruz ve geri kalan sıvı yağ döküp hafif tuz ekleyerek suyunu da
ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Çatal yardımı ile ara ara kontrol ettikten
sonra altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder