5 Nisan 2013 Cuma

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi 
Malzemeler
5 adet patlıcan
750 gram kuşbaşı et yada kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Pulbiber, Karabiber, Tuz  
Hazırlanışı ve Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp çizgili soyun ve halka halka doğrayıp kızartın kağıt havlu serip üzerinde yağı çekene kadar bekletin. Tencereye yağ koyun ve küp küp doğradığınız soğanı atın karıştırın ve pembeleştiği zaman etini ilave edin karıştırıp kapağını kapatın kısık ateşte biraz pişirin domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın bunuda etin içine atın tuz pulbiber karabiberide ekleyin salçayıda atıp karıştırın sarmısakları 4-5 parçaya bölüp tencereye ilave edin suyu çok az ise yemeğin içine bir çay bardağı sıcak su ekleyin etler pişene kadar kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin fırında pişirmek için borcamı alın ve içine kızartığınız patlıcanları dizin ve üzerine soslu eti dökün yayın yemeğin suyu yok ise 1 su bardağı sıcak su ilave edin süsleemk için biber ve domates dilimleri koyup 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin pilav ile servis edin afiyet olsun.                              

0 yorum:

Yorum Gönder