4 Nisan 2013 Perşembe

Sade Poğaça Tarifi

Sade Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
Alabildiği kadar un
1 miktar tuz
1 adet yumurta sarısı 
Yapılışı ve Hazırlanması
Derin bir kaseye yoğurt sıvı yağı ve unu tuzu kabartma tozunu alıp un ilave ederek yoğurmaya başlayın hamur kulak memesi kıvamına geldiği zaman üzerini örtüp en az 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş olan hamurunuzu alıp poğaça şekli verin yarım ay yada yuvarlak size kalmış yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün arzu ederseniz çörek otu yada susamda serpebilirsiniz sıcak olan fırında 160 derecede poğaçalar pişinceye kadar pişirin biraz dinlendirip ılık olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder