Malzemeleri
1 şişe konserve bezelye
1 tane patates
1 tane havuç
1 adet soğan
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı nane
Yarın su bardağı sıvı yağ
Tuz , Karabiber
Sıcak Su
Hazırlanışı ve Yapılışı;
Hazırlanışı ve Yapılışı;
Tencerenin
içine küp şekilde doğranmış olan soğanlar sıvı yağda kavrulur. Daha
sonra sırayla havuçlar katılarak kavrulmaya devam eder. Bezelyeler, küp
şeker, kare doğranmış patates ,tuz, karabiber ve nane ilave edilerek
kaşıkla karıştırdıktan sonra sıcak su ilave ediyoruz. Sıcak suyu göz
kararı bir şekilde ilave edebilirsiniz. Sebzeler piştikten sonra altını
kapatabilirsiniz. Çok hafif bir yemek tarifi olmaktadır.
0 yorum:
Yorum Gönder