1 Nisan 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Malzemeleri
1 şişe konserve bezelye
1 tane patates
1 tane havuç
1 adet soğan
1 küp şeker
1 tatlı kaşığı nane
Yarın su bardağı sıvı yağ
Tuz , Karabiber
Sıcak Su 
Hazırlanışı ve Yapılışı;
Tencerenin içine küp şekilde doğranmış olan soğanlar sıvı yağda kavrulur. Daha sonra sırayla havuçlar katılarak kavrulmaya devam eder. Bezelyeler, küp şeker, kare doğranmış patates ,tuz, karabiber ve nane ilave edilerek kaşıkla karıştırdıktan sonra sıcak su ilave ediyoruz. Sıcak suyu göz kararı bir şekilde ilave edebilirsiniz. Sebzeler piştikten sonra altını kapatabilirsiniz. Çok hafif bir yemek tarifi olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder