Karnı Yarık Tarifi:
5 büyük boy patlıcan
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
250 Gram kıyma
1 Demet maydonoz
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Bardak su
Yapılışı ve Hazırlanması
İç Malzemesi Hazırlanışı :
Kıymanın
içerisine önceden soyulmuş soğanları kıyma şeklinde ince bir şekilde
doğrayınız. Daha sonra içerisine belirlenen miktarlarda ki pul biberi ,
karabiberi ve maydonozu ekleyiniz ve iyicene yoğurmaya başlayınız.
Patlıcanları ise pijama şeklinde soyduktan sonra ikiye bölme biçiminde
yarınız ve bir tavada hafif bir şekil de kızartınız ve patlıcanları
soğumaya bırakınız. Hazırlamış olduğunuz iç malzemeleri patlıcanların
içerisine yetecek kadar miktarda yerleştiriniz. Fırın tepsisine
yerleştirdikten sonra üzeri için salça ve suyu bir kase içerisinde
çırpınız ve bu patlıcanların üzerine dökünüz . Arzu eden olursa bu
patlıcanların üzerine ince doğranmış söğüş şeklinde domates dilimlerini
de koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırına yerleştirerek 20 dakika
pişiriniz ve yemeğiniz hazır olarak sununuz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder