12 Nisan 2013 Cuma

Karnı Yarık Tarifi

Karnı Yarık Tarifi:
Malzemeler
5 büyük boy patlıcan
2 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
250 Gram kıyma
1 Demet maydonoz
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Bardak su 
Yapılışı ve Hazırlanması
İç Malzemesi Hazırlanışı :
Kıymanın içerisine önceden soyulmuş soğanları kıyma şeklinde ince bir şekilde doğrayınız. Daha sonra içerisine belirlenen miktarlarda ki pul biberi , karabiberi ve maydonozu ekleyiniz ve iyicene yoğurmaya başlayınız. Patlıcanları ise pijama şeklinde soyduktan sonra ikiye bölme biçiminde yarınız ve bir tavada hafif bir şekil de kızartınız ve patlıcanları soğumaya bırakınız. Hazırlamış olduğunuz iç malzemeleri patlıcanların içerisine yetecek kadar miktarda yerleştiriniz. Fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzeri için salça ve suyu bir kase içerisinde çırpınız ve bu patlıcanların üzerine dökünüz . Arzu eden olursa bu patlıcanların üzerine ince doğranmış söğüş şeklinde domates dilimlerini de koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırına yerleştirerek 20 dakika pişiriniz ve yemeğiniz hazır olarak sununuz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder