6 Nisan 2013 Cumartesi

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi 
Malzemeler
2 su bardağı dövmelik buğday
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı kuru incir
Yarım su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı şam fıstığı
4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı karanfil
15 bardak su 
Süslemek için
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı çekilmiş fıstık
1 su bardağı nar tanesi
1 tatlı kaşığı tarçın   
Yapılışı ve Hazırlanışı
Nohutu, buğdayı, kuru fasulyeyi, ve üzümü yıkayın ayrı ayrı kaselere koyup sıcak su ile bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün tüm malzemeleri süzüp yıkayın ve buğdayı nohutu ve kuru fasulyeyi ayrı tencerelerde kaynatıp haşlayın ve ayrı süzgeçlere alıp süzün ve büyük bir tencereye dövmeyi alın ve su ilave edip kaynatmaya başlayın buğday özünü vermeye başladığı zaman içine nohut ve kuru fasulyeyi koyun arada sırada karıştırın tüm kuru yemişleri yıkayın süslemek için aldıklarınız hariç fıstığı inciri kuru kayısıyı üzümü ayrı ayrı yıkayın ve üzümleri tencereye atın ve karıştırın incirleri doğrayın tencereye koyun kayısılarıda doğrayın ve onlarıda ilave edip karıştırın sonra içine şekeri ilave edip karıştırın karanfilide atın tüm malzemeleri ilave ettikten sonra kaynatın 20-25 dakika daha sonra ocağın altını kapatıp kaselere koyun ve soğuduğu zaman üzerine tarçını serpin fıstıkları cevizi ve kuş üzümlerini atıp narlarıda atıp süsleyin afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder