6 Nisan 2013 Cumartesi

Tel Kadayıf Tarifi

Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler
500 gr yaş tel kadayıf
1 paket margarin
300 gr ceviz yada fıstık
750 gr toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı ve Hazırlanışı
Aldığınız tel kadayıfını tepsiye dökün ve eliniz ile dağıtın içine ılık yaptığınız erimiş olan yağı ekleyip karıştırın pişireceğiniz fırın tepsisine bu kadayıfların yarısını tepsiye eliniz ile bastırıp yerleştirin ve arasına dövülmüş fıstığı yada cevizi döşeyin ve üzerine ayırdığınız kadayıfı eşit şekilde yayıp bastırın ve ve dilimleyip sıcak fırına sürün ve 180 derecede altını ve üstünü kızartana kadar pişirin ve piştikten sonra fırından çıkartıp soğutun tencere alıp içine şeker su ve limon suyunu ekleyip karıştırıp ocakta kaynatmaya başlayın ve şerbet kıvamını bulduğu zaman soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti döküp şerbetini çektikten sonra soğuk olarak servis edin yanında kaymak yada dondurma koyup ikram edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder