6 Nisan 2013 Cumartesi

Cevizli Baklava Tarifi

Cevizli Baklava Tarifi 
Malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un 
İçi İçin
1 kase dolusu ceviz içi dövülmüş   
Açmak için
1 paket nişasta 
Şerbeti için
1 kg toz şeker
5 bardak su
Yarım limon suyu 
Üzeri İçin
1 paket margarin
Yapılışı ve Hazırlanışı
Hamurun malzemelerini hamur yapmak için un hariç karıştırıyoruz ilk başta ardından unu ekliyoruz ve yogurmaya başlıyoruz taki kulak memesinden biraz sert olacak kıvama gelecek şekilde yogurup un katıyoruz. Hamurdan parçalar kopartıyoruz ortalama bir ceviz büyüklüğünde 30 beze yapıyoruz her bezenin üzerine nişasta serpip merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açıp kenara alıyoruz ve her kat açtığımız yufkalara bol nişasta koyup  8 beze olana kadar 8.inci kata kadar üst üste koyuyoruz bu şekilde üç ayrı 8li yufka açıp bekletiyoruz geriye kalan 6 bezeyi de yine aynı şekilde yapıp aralarına nişasta serpin, daha sonra üst üste olan yufkaları oklava ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz ve yağlanmış olan tepsiye ilk sekizli bezeyi koyuyoruz sonraki yani ikinci sekizli bezeyi de alta koyup yufkaların üzerine dövülmüş olan cevizimizi yayıyoruz eşit şekilde tekrar sekizli hamuru da üzerine yerleştirip  kalan altı bezeyide açıyoruz ve en üst kata bu altılı bezeyi yayıyoruz tüm katlar tamam şimdi ucu sivri bir bıçağı alıp dilimleyin bir tencerede ılık olarak erittiğimiz margarini büyük bir kaşık ile eşit miktarda baklavanın her yerine döküp beş dakika yağı emmesini bekleyin. Sonra önceden ısıttığınız fırına koyup pişirmeye başlayın üzeri kızarmaya başladığı zaman nar gibi oluncaya kadar pişirin ilk sıcaklığı biraz hafifleyen baklavanın üzerine önceden tencerede suyu ve şekeri kaynatıp içine limon suyunuda döküp tatlının şerbettini soğuk olduğu için sıcak tatlının üzerine döküyoruz şerbetini emen tatlıyı soğuk olarak servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder