5 Nisan 2013 Cuma

Supangle Tarifi

Supangle Tarifi

Malzemeler
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
3/4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin

Hazırlanışı ve Hazırlanması
Bir tencere alın ve çırpma telinizide alıp tencerenin içine sütü, kakaoyu, toz şekeri ve unu koyup çırpın. Tahta bir kaşık alıp tencerenin altındaki ateşi açın ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine vanilyayı ve margarini ekleyip karıştırın hazırlamış olduğunuz supangleyi ıslatıp süzdüğümüz kaselere paylaştırıp soğutun daha sonra buzdolabında 2-3 saat daha soğutun. Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, fındık veya ceviz serperek servis ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder