9 Nisan 2013 Salı

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi

Malzemeler
200 gr toz şeker
1 litre süt
100 gr nişasta
2 tane yumurtanın sarısı
Bir tutam vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş badem

Hazırlanışı ve Yapılışı
İlk başta tencereyi ocağa alın ve içine sütü dökün toz şekeride ilave edip karıştırın süt kaynamaya başladığı zaman içine bademleri atın karıştırın vanilyayıda koyup karıştırın nişastayı derin bir kaseye alın içine yumurta sarılarını koyun bir bardak su alıp çırpmaya başlayın nişasta eridiği zaman kaynayan sütün içine akıtın yavaş yavaş bir yandan sürekli karıştırın 5 dakika daha kaynatın ocağı kapatın kaselere doldurup soğumaya bırakın ve üzerine badem atıp süsleyin soğuk olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder