6 Nisan 2013 Cumartesi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi 
Malzemeler
400 gr mantar
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı et suyu
1 adet limon
1 paket krema
Tuz, Su 
Yapılışı ve Hazırlanışı
İlk önce mantarları yıkayın ve doğrayın küçük küçük tencereye su koyup kaynatın ve kaynayan suyun içine tuz atın ve limonun yarısını sıkın karıştırın ocağın altını kısık yapın ve içine mantarları atın ve pişirin üste çıkan köpüğü kepçe ile alıp atın. Başka bir tavada yağı eritin içine unu atıp 5 dakika kavurun unu üzerine bir bardak su döküp çırpmaya başlayın un su ile dağıldığı zaman çorbanın içine azar azar döküp karıştırın çorbanın suyu biraz koyulaşınca sıcak et suyunu ilave edip 10 dakika daha pişirin ve içine kremayı döküp karıştırın ve servis kaselerine alıp sıcak olarak servis edin arzu ederseniz et suyu yerine tavuk suyuda ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder