6 Nisan 2013 Cumartesi

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi
Malzemeler
4 adet levrek balığı
1 tane kırmızı kuru soğan
7-8 dal maydanoz
3 yemek kaşığı sirke
1 adet limon
Yeteri kadar tuz

Yapılışı ve Hazırlanışı
Levreklerinizi aldığınız balıkçıdan temizletin ve üzerlerine ince iki üç adet enlemesine çizik atın ve tuz serpip tuzlayın. Kuru soğanı soyup kalın halkalar halinde doğrayın. Fırın tepsisini alıp üzerine margarin sürün ve levrekleri dizin üzerine soğan halkalarından koyun tüm balıkları koyduktan sonra sirkeyi balıkların üzerine dökün eşit miktarda limonuda halka halka doğrayın ve balıkların üzerine dizin maydanozuda balıkların üzerine serpiştirin balıkları fırına vermeden önce tepsinin üzerini folyo ile yada yağlı kağıt ile kapatın ve 170 derecelik fırında 45-50 dakika pişirin ve fırından çıkartıp üzerinden folyoyu çıkartın ve 10 dakika daha pişirip kızarın balıklarınızı ve balık servis tabaklarınıza alıp afiyet ile ailecek yiyin ortalama hazırlama süresi 1 saat süren bu lezzetli tarif 4 kişilik olup beyaz et sevenler için mükemmel bir tariftir ilk kez fırında balık pişirecek olanlar için ise uğraşmadan kolayca yapabilecekleri pratik bir balık pişirme tarifidir.

0 yorum:

Yorum Gönder