5 Nisan 2013 Cuma

Ağlayan Pasta Tarifi

Ağlayan Pasta Tarifi
Mazemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao(25gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt soğuk
1 paket hazır çikolata sosu
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt <kekin üzerine dökülecek> 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Yumurta ve şekeri büyük bir kapta iyice çırpın yada mikser ile çırpın ununu, kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ve sütünüde ekleyip tekrar çırpın. Dikdörtgen borcamda yaklaşık olarak 40 dakika 180 derecede sıcaklıkta kekinizi pişirin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın 10 dakika çikolata sosunuda paketteki gibi tarifine uygun şekilde hazırlayın kek pişince soğumasını bekleyip üzerine sütü eşit miktarda her yerine dökün. Krem şantiyi kekin üzerine yayın ve düzeltin spatula yardımı ile daha sonra hazırladığınız soğuk çikolata sosunuda kekin en üstüne yayın ağlayan kekiniz hazır afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder