4 Nisan 2013 Perşembe

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi
Malzemeler
1 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında erimiş margarin
6 adet orta boy elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri üzeri için 
Hazırlanışı ve Yapılışı
Değerli hanımlar ilk önce elmaları yıkayın ve kabuklarını soyup rende ile rendeleyin ve kavurmak için bir teflon tavaya alın tavadaki elmaların üzerine tozşekeri ve tarçın dökün. Elmalar tavada pişmeye başladığı zaman devamlı olarak tahta bir kaşık ile karıştırın içindeki şeker eriyip karamelize kıvamında olunca ocağın altı kapatın. Şimdi tartın hamurunu hazırlayalım pudra şekerini, unu, margarini, vanilyayı,yumurtayı, kabartma tozu ile bir kasede karıştırıp yoğurup tartın hamurunu yapın. Hamurdan 4 eşit parça kopartın ve 1 parçasını ayrıp buzlukta sertleşmesi için bekletin. Kalan tart hamurunu merdane yardımı ile ilceltip kullanıcağımız orta boy bir kek yada tart kalıbına yerleştirelim. Hamurun üzerine soğuyan elmalı harcımızdan koyun ve sonra buzlukta beklettiğimiz hamuru alıp rende yardımıyla tartın üzerine rendeliyoruz. Tart hamuru ne kadar sert olursa o kadar güzel rendelenir önceden 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz tartımızı. Fırından çıkarıp hemen tartımızın üzerine pudra şekeri serpiyoruz dilimleyip soğuk olarak servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder