6 Nisan 2013 Cumartesi

Kazandibi Tarifi

Kazandibi Tarifi

Malzemeler
4 su bardağı süt
250 gr toz şeker
1 paket vanilya
2 kaşık pudra şekeri
1 bardak pirinç unu

Yapılışı ve Hazırlanması
İlk önce sütü tencereye alın ve ocağa koyun kaynatın sütü pirinç ununu bir kaseye alın az bir miktar su ile karıştırın şekeride koyup çırpıp kaynayan sütün içine koyun ve karıştırıp nişastayı pişirmeye başlayın kazandibini servis edeceğiniz kalıbı margarin ile yağlayın ve kalıbın içine pudra şekeri serpin hazırladığınız muhallebiyi kalıba dökün ve ocağa alın altını açın ve şekerin karamelize olması için altını kızartın ve ocağın altını kapatın kazanbinizi koyduğunuz tepsinin bir boy büyük kabını alın ve içine soğuk su doldurun ve kazandibi dolu olan tepsinizi bu su dolu tepsinin içine oturtun ve 10 dakika bekletin soğuduğu zaman tepsinizden kazandibinin yanık kısmı kolayca ayrılacaktır tepsinizi kenara alın dilimleyin kare şeklinde pasta tabağınızı yanınıza alın ve spatulayı alıp kestiğiniz kazandibini alıp ters çevirip servis tabağına alın afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder