1 Nisan 2013 Pazartesi

Sebze Graten Tarifi

SEBZE GRATEN

Malzemeler:
1 adet brokoli veya karnıbahar
2 adet patates
2 adet havuç
200 gr haşlanmış mısır tanesi
200 gr kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
1 demet maydanoz
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
1 bardak süt
Tuz 
Yapılışı ve Hazırlanması:
Brokoli / karnıbahar ve patates haşlanır. Küçük küçük doğranıp içine havuç rendelenir ve haşlanmış mısır eklenir. Doğranmış dereotu, maydonoz, tuz ve rendelenmiş kaşar eklenerek hepsi karıştırılır. Yağlanmış bir fırın kabına yayılır. Bir kapta tereyağı eritilip un kavrulur ve yavaş yavaş süt eklenip karıştırılarak beşamel sos hazırlanır. Beşamel sos fırın kabındaki karışımın üzerine dökülüp yayılır. en üste tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek  kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Dilimlenip servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder