5 Nisan 2013 Cuma

Simit Tarifi

Simit Tarifi
Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 su bardağı kadar ılık su
1.5 su bardağı susam 

Hazırlanışı ve Yapılışı
Unu derin bir kaseye eleyip ortasını havuz şeklinde açalım içine yaş hamur mayasını koyun ve ılık su ile eritin şekeri, sıvı yağını koyup tuzunuda atın ve unu katmadan karıştırın daha sonra unu ilave edip yoğurmaya başlayın kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartın ve eliniz ile uzatıp fitil yapın bu fitilleri 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve dolaptan çıkartıp tezgahın üstünde 30 cm kadar uzatalım ve hamuru halka şekline getirip uçlarını iyice sıkıştırın. Halka şekline gelen simit hamurumuzu suyun içine batırıp çıkartın ve iyice süzüp susama batıralım her yerine yapışması için yapışmayan yerlerine elimiz ile susam yapıştıralım. Fırın tepsisine aralıklarla dizelim ve 15-20 dakika bekletip mayanın oturmasını kabarmasını sağlayalım. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dakika pişirin ve soğuduktan sonra yada sıcak olarak arasını açık kaşar yada krem peynir ekleyip servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder