9 Nisan 2013 Salı

Terbiyeli Paça Çorbası

Terbiyeli Paça Çorbası 
Malzemeler
4 adet kuzu paçası
5 su bardağı su
Tuz 
Terbiyesi için
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
2 tane yumurta
1 tane limon
6 yemek kaşığı sirke
5-6 diş sarmısak

Hazırlanışı ve Yapılışı
Temizlenmiş olan paçaları ocakta tütsü yapıp temizleyin ve iyice yıkayın tencereye alın ve içine 5 bardak su ilave edip kaynatmaya başlayın içine tuzunu ilave edip etler pişene kadar pişirin. Başka bir tencere alıp içinde yağı eritin ve içine unu koyup karıştırın unu 5 dakika kavurun unun içine iki kepçe paça suyu alıp koyun ve karıştırın un dağıldıktan sonra çorbanın içine dökün unu ve karıştırın limon suyunu ve yumurtayı bir kasede karıştırın ve çorbanın içine döküp karıştırın pişen çorbanın altını kapatıp sarmısakalrı ezip sirke ile servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder