6 Nisan 2013 Cumartesi

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 tane damla sakız
1 litre süt
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr margarin

Yapılışı ve Hazırlanışı
Tencereyi alıp ocağın üzerine koyun ve tencerenin içine nişastayı koyun ununuda ekleyin toz şekeride ekleyip damla sakızı içine atın ve sütü yavaşça aktarın ve çırpma teli ile sürekli çırpın yada mikser kullanıp çırpın ve sütün tamamını boşaltıp çırpmaya devam edin muhallebi kıvamına gelinceye kadar çıpmaya devam edin kaynamaya başladığı zaman içine margarini atın ve mikser ile karıştırmaya devam edin koyacağınız borcamı ısıtın ocakta ve içine tavuk göğsünü dökün dışarıda soğumasını bekleyin ılıyan tatlınızı alıp buzdolabına koyun ve 3-4 saat bekletin ve dilimleyip servis tabaklarına alın üzerine tarçın serpip servis edin oldukça hafif bir sütlü tatlı olup kendi evinizde yapabileceğiniz bir tatlıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder