1 Nisan 2013 Pazartesi

Mantarlı Köfte Tarifi

MANTARLI KÖFTE 
Malzemeler:
500 gr köftelik yağlı kıyma
250 gr mantar
2 adet yeşil biber
2 adet domates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 büyük kuru soğan
Bir miktar ekmek içi
Karabiber
Tuz
Zeytin yağı 

Yapılışı ve Hazırlanması:
Mantarlar temizlenip dilimlendikten sonra zeytinyağında kavrulur. Suyunu çekince ince dilimlenmiş biberler eklenir. Biberler yumuşayınca küp küp doğranmış domatesler ilave edilip tuz ekilir. Suyunu çekene kadar pişince ocak kapatılır. Soğan rendelenip köftelik kıymanın üzerine dökülür. Ekmek içi, karabiber ve tuz da eklenerek köfte yoğrulur. Köftelik harcdan büyük parçalar alınarak elde kase şekli verilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derecelik fırında pişirilen köfteler çıkarılıp kase şeklindeki bu köftelerin üzerine sotelenmiş sebzeli mantar konur. En üste rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. Tek tek tabaklara alınarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder