5 Nisan 2013 Cuma

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Malzemeler
15 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket jöle çilekli
1 litre süt
2 adet muz
100 gr çilek 

Hazırlanışı ve Yapılışı
Tencerenin içine sütü ve irmiği alın şekeride ilave edin kaynayana kadar karıştırın ve muhallebi kıvamına geldiği zaman ocağın altını kapatıp bekletin soğuması daha faydalı olur. Başka bir tencereye jöleyi alıp içine su ilave edip pişirmeye başlayın ama sürekli olarak karıştırın topaklanma oluşmasın. Soğuttuğunuz muhallebi kıvamındaki irmiği pastayı yapacağınız tabağın içine doldurun ve düzeltin üzerine pişirdiğiniz jöleyide dökün soğumaya başlayan pasatamızın üstünü süslemek için muzları soyup halka halka doğrayın çilekleride ayıklayıp yıkayın ve ikiye bölüp pastanın üzerini süsleyin buzdolabında 2-3 saat dinlendirip iyice soğutun ve dilimleyip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder