31 Mart 2013 Pazar

Tavuklu Noodle Tarifi

TAVUKLU NOODLE TARİFİ

Malzemeler:

350 gram tavuk göğüs veya kemiksiz incik
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet kuru soğan
200 gram mantar
3 adet taze soğan
1 diş sarımsak
50 gram kaju fıstığı
1 tatlı kaşığı bal veya pekmez ya da şeker
Yarım limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı istiridye sosu
1 çorba kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket noodle makarna

Yapılışı ve Hazırlanması:

Tavuklar ve tüm sebzeler jülyen doğranır. Yüksek ateşte ve geniş tavada önce tavuklar pişirilir. Tavuklar kızarana kadar piştikten sonra kuru soğan, sarımsak, uzun doğranmış biberler ve mantar eklenir. Çok yumuşamayacak şekilde piştikten sonra taze soğan ve isteğe bağlı olarak kaju fıstığı ilave edilir. Bir kasede 1'er kaşık soya sosu, istiridye sosu ve susam yağı ile yarım limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı nişasta karıştırılır.  1-2 dk sonra bu karışım tavaya ilave edilir. Soya sosu çok tuzlu olduğu için tekrar tuz atılmayabilinir.  Tavuklar sosu çekene kadar pişirilir. Sonrasında üzerine haşlanmış noodle ilave edilir ve karıştırılır. Geniş bir tabakta servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder