ŞEBİT YAĞLAMASI (KAYSERİ YÖRESİ YEMEĞİ)
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
Yarım yaş maya
Tuz
Hamur biraz yumuşak olacak miktarda su
İç Harcı:
Yarım paket tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 orta boy soğan
600 gr kıyma
3 yeşil biber
2 domates
3 çorba kaşığı salça
Tuz
Toz kırmızı biber
1 bardak su
Servis için:
2 diş sarımsak
300 gr yoğurt
Yapılışı ve Hazırlanması
Un, maya, su ve tuz ile yumuşak bir hamur hazırlanıp mayalanmaya bırakılır. Bir tencerede tereyağı ve sıvıyağ ısıtılıp ince doğranmış soğanlar bu yağda kavrulur. Sonra kıyma eklenir. Arkasından ince doğranmış biberler eklenip kavrulur. Domatesler küçük küçük doğranıp eklenir, salça da eklenip pişirilir. Toz biber ve tuz eklenip karıştırılır. 1 bardak su ilave edilip koyulaşana kadar kaynatılır. Diğer bir tarafta sarımsaklar dövülerek yoğurdun içine karıştırılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde yaklaşık 20 adet olacak şekilde parçalar alınıp yufka inceliğinde açılır. Bir sac üzerinde ya da uygun büyüklükteki bir teflon tavada kızarana kadar iki tarafı da yağsız olarak pişirilir. Pişmiş yufkalardan birinin üzerine kıymalı sos sürülür. Diğer bir pişmiş yufka (şebit) bu soslanmış yufkanın üzerine konur ve onun da üzerine sos sürülür. Bu şekilde tüm yufkalar üstüste gelecek şeklide soslama işlemi devam eder. Tamamı soslandıktan sonra bu kat kat yerleştirilmiş olan yuvarlak yufkaların hepsi birden pizza gibi 4 parçaya kesilir. Her bir dilimin üzerine yaklaşık 1 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Elle tek tek dürülerek yenir.
Yemek Kategorileri
- Balık Yemekleri
- Börek Tarifleri
- Çorba Tarifleri
- Deniz Ürünleri
- Dolma Sarma Tarifleri
- Etli Yemek Tarifleri
- Hamur İşleri
- Kebap Tarifleri
- Kek Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Kurabiye Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Pasta Tarifleri
- Patates Yemekleri
- Patlıcan Yemekleri
- Poğaça Tarifleri
- Pudink Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Zeytinyağlı Yemekler
Son Eklenen Tarifler
-
▼
2013
(70)
-
▼
Mart
(14)
- Enginarlı Salamlı Fırın Makarna Tarifi
- Mantarlı Kırmızı Biber Salatası Tarifi
- Mercimek Köftesi Tarifi
- Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi
- Tavuklu Krep Tarifi
- Şebit Kayseri Yağlaması
- Kremalı Köri Soslu Tavuk Tarifi
- Bulgur Kebabı
- Fırında Beşamel Soslu Sucuklu Makarna Tarifi
- Fırında Kıymalı Makarna Tarifi
- Tavuklu Noodle Tarifi
- Brokoli Çorbası Tarifi
- Yüksük Çorbası Tarifi
- Sütlü Patates Çorbası Tarifi
-
▼
Mart
(14)
31 Mart 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sizin Seçtikleriniz
-
İki Renkli Kek Tarifi Malzemeler 3 su bardağı un 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ...
-
Sade Poğaça Tarifi Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartmatozu Alabildiği kadar un 1 miktar tuz 1 adet yumurta...
-
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 100 gr margarin oda sıcaklığında erimiş 1 paket vanilya 1...
-
Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ 200 gr margarin 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sirke 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı...
-
Sade Açma Tarifi Malzemeler 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı toz şeker 7 su bardağı ...
-
Ekşili Nohutlu Sulu Köfte Malzemeler: 250 Gram kıyma 500 Gram köftelik bulgur 2 Büyük bardak un 1 yemek kaşığı tuz 1 Tatl...
-
Cevizli Baklava Tarifi Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı süt 2 adet yumurta 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Alabi...
-
Kabaklı Çorba Tarifi Malzemeler 2 tane kabak 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvıyağ 4 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 2,5 su ba...
-
İki Renkli Kurabiye Tarifi Malzemeler 1 paket margarin 2 tane yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 su...
-
Köstebek Pasta Tarifi Malzemeler Yarım su bardağı süt 3 fincan toz şeker 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 100 gr yumuşak margarin ...
0 yorum:
Yorum Gönder