31 Mart 2013 Pazar

Bulgur Kebabı

BULGUR KEBABI

Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı irmik ya da un
200 gr. yağsız kıyma
1 yumurta
Karabiber,tuz
Kızartmak için:
2 yumurta
Zeytin yağı

Yapılışı ve Hazırlanması:

Bulgur, rendelenmiş soğan, kıyma, irmik, yumurta, karabiber ve tuz yoğurmak için geniş bir kaba alınıp karıştırılır. İçine azar azar su ilave edilerek macun kıvamına gelene kadar yoğrulur. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlanır ve üzerine bastırılarak yassı hale getirilir. Kaynamakta olan tuzlu suya köfteler atılır ve köfteler hafif şişene kadar haşlanır. Soğutulduktan sonra çırpılmış yumurtaya iki tarafı da bulanarak kızgın yağda kızartılır.

0 yorum:

Yorum Gönder