31 Mart 2013 Pazar

Fırında Beşamel Soslu Sucuklu Makarna Tarifi

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU SUCUK MAKARNA

Malzemeler:

1 paket makarna
1 miktar tuz
4 yemek kaşığı margarin
1 litre süt
2 çorba kaşığı un
2 yumurta
2 domates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 parmak sucuk

Yapılışı ve Hazırlanması:

Tencereye suyu koyup kaynatın. Bir tavada margarin eritilip un kavrulur. Bu sırada ayrı bir tencerede, tuzlu suda makarna haşlanır. Kavrulan una süt ve tuz eklenerek karışırılır, beşamel kıvamına gelene kadar pişirilir. Haşlanmış makarna geniş bir kaba alınır ve beşamel sos eklenerek karıştırılır. Kaşar rendesinin yarısı ve yumurtalar eklenip karıştırılır. Üzerine hafif kızartılmış sucuklar eklenir. Tüm karışım yağlanmış geniş bir borcama döşenir. Üzerine kalan kaşar rendesi serpilir. Domateslerle süslenir. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Dilimlenip servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder