Malzemeler:
Krep için:

3-4 kaşık un
3 bardak süt
Biraz tuz
1 kaşık şeker
İç Harcı:
300 gr tavuk göğüs eti
Bezelye patates ve havuşlu garnitür (dilerseniz patates ve havucu küçük küçük doğrayıp, bezelye ile birlikte kendiniz de haşlayabilirsiniz)
200 gr mantar
Sıvıyağ
Beşamel sos:
1 kaşık tereyağ
1 kaşık un
1 bardak süt
Az tuz
Yapılışı ve Hazırlanması:
Tavuklar kuşbaşı doğranıp sıvıyağda kavrulur. Üzerine mantar eklenir suyunu çekene kadar pişirilir. Üstüne garnitür eklenir, az tuz serpilip karıştırılır.
Tereyağında un kavrulup üzerine yavaş yavaş süt eklenerek beşamel sos pişirilir, çok az da tuz eklenebilir.
Krep için gerekli malzemeler boza kıvamında olacak şekilde çırpıldıktan sonra 1'er kepçe az yağlı teflon tavaya dökülerek pişirilir. Bu şekilde hazırlanmış kreplerin ortasına 1 kaşık beşamel sosu konur. Bunun üzerine iç harcdan bir miktar konularak bohça şeklinde katlanır. Katlanan kenarlar alta gelecek şekilde ters çevrilip fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine tekrar beşamel sosu sürülerek kızarana kadar fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder