31 Mart 2013 Pazar

Fırında Kıymalı Makarna Tarifi

FIRINDA KIYMALI MAKARNA

Malzemeler:

1 paket fırın makarnası
4 su bardağı süt
4 kaşık un
Bir miktar tuz
150 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
100 gram kaşar peyniri

Yapılışı ve Hazırlanması:

Makarna haşlanır. Bir tavada soğan ve kıyma kavrulur. Üzerine salça, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır ve ocak kapatılır. Geniş bir borcam tepsisine haşlanmış makarnanın yarıdan biraz fazlası konur. Kıymalı harç üstüne yayılır ve kalan makarna da onun üstüne yayılır. Başka bir tencereye süt, un ve biraz tuz eklenip karıştırılarak pişirilir. Muhallebi (beşamel sos) kıvamına gelince, içine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. Tepsideki makarnanın üstüne her tarafı kapanacak şekilde bu muhallebi kıvamlı sos yayılır. 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Üzeri kızarınca hafif soğutulup dilimlenerek servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder